Jahody se šlehačkou – rychle a racionálně
Chcete si osladit den, aniž byste museli slevit ze svého závazku k vyváženému stravování? Máme pro vás dokonalý recept, který spojuje lahodnou chuť a zdravé ingredience. Představte si jemné kousky jahod obalené v nadýchané šlehačce, kde každé sousto skrývá krémovou texturu a přirozenou sladkost. Recept připravila foodblogerka Karolína Kramářová, která se věnuje zdravým vyváženým receptům a přípravě jídelníčků na míru.
Jahody se šlehačkou podle @kajusbonuss
- počet porcí – 2
- náročnost – snadné
Ingredience:
- 150 ml smetana ke šlehání (33%)
- 1 vanička nízkotučného tvarohu (250g)
- špetka semínek z vanilkového lusku (nebo sušená vanilka)
- špetka vanilkového sladidla (nebo cukru)
- 20 g čekankového sirupu (nebo jiného sladidla)
- 300 g jahod/rybízu
- čekankový sirup/sladidlo dle chuti
Postup:
- Vychlazenou smetanu nalijte do mísy, přidejte semínka z vanilkového lusku, a za pomoci kuchyňského robota Sage BEM825 pomalu šlehejte, dokud z ní nevznikne hustá šlehačka.
- Po vyšlehání přidejte tvaroh ve vaničce, vanilkové sladidlo nebo cukr, a čekankový sirup.
- Čerstvé jahody nakrájejte na kousky nebo je částečně svařte s trochou sirupu.
- Navrstvěte do skleniček a postrouhejte čokoládou.
Dobrou chuť!
Stáhnout tiskovou zprávu