Osvěžující ledové Cold Brew

Osvěžující ledové Cold Brew

Cold Brew není jen tak ledajaká ledová káva, pomalým louhováním kávy ve studené vodě totiž docílíte té nejlepší vůně a chuti. Sladší, méně kyselé, s příjemnými čokoládovými a ovocnými tóny. Na rozdíl od klasické ledové kávy tedy při ní nepoužijete horkou vodu. Její příprava se také liší časem, který se v případě Cold Brew pohybuje mezi čtyřmi až čtrnácti hodinami. Toho se však nemusíte bát, s kávovarem Sage SDC400BSS vám postačí pouze pár minut, kvalitní čerstvě mletá káva a filtrovaná voda.

Na co si dát při přípravě Cold Brew pozor

Kávu namelte až těsně před tím, než začnete s přípravou. Lepší je hrubě namletá, získáte tak kávu plnou chuti, která bude i krásně vonět. Pokud byste zvolili jemně namletou a předem připravenou kávu, bude vaše Cold Brew nahořklé, zakalené a bez vůně. Příliš jemně namletá kávová zrna také způsobí, že extrakce bude nadměrná a výsledná chuť kyselá.

I voda ovlivní výslednou chuť

Kromě kávy hraje důležitou roli i voda. Abyste docílili co nejlepší chuti, je lepší zvolit filtrovanou vodu. K tomu vám postačí filtrační konvice, využijete ji určitě i v jiných případech než jen při přípravě Cold Brew. Právě filtrací zbavíte vodu nežádoucích látek, jako je například chlór. Pokud nevidíte smysl v nákupu filtrační konvice, použijte kupovanou kojeneckou vodu. Jestliže máte to štěstí, že máte doma kvalitní kohoutkovou vodu, filtrace samozřejmě není potřeba.

Cold Brew s kávovarem Sage

Jak tedy připravit Cold Brew v kávovaru Sage SDC400BSS? Jelikož studený výluh obvykle trvá dlouhou dobu, doporučujeme nastavit a spustit kávovar přes noc. Nejdříve naplňte nádržku potřebným množstvím studené vody. Určitě se ujistěte, že hladina vody nepřesahuje rysku COLD BREW. Vyjměte nálevku a ujistěte se, že jsou jak kónický filtr, tak i filtrační košík vyjmuty. Do nálevky vložte jednorázový papírový filtr a poté přidejte 2–3krát větší množství mleté kávy, než běžně používáte při přípravě kávy. Například pro přípravu čtyř šálků použijte asi dvanáct odměrek. Nálevku s filtrem a kávou vložte do kávovaru. Sejměte víčko z konvice a vložte zpět do kávovaru. Potom už jen stačí vybrat nastavení COLD BREW a stisknout tlačítko START/CANCEL.

TIP SAGE: Cold Brew Tonic

Kávu Cold Brew si můžete ještě vylepšit, fantazii se přitom žádné meze nekladou. Můžete přidat mléko, šlehačku, zmrzlinu nebo ovoce, a vytvořit tak mnoho kreací zcela podle vaší chuti. Jednou z možností je například Cold Brew Tonic. K jedné dávce Cold Brew přidáte dvě dávky toniku, kostky ledu a citrón. A skvělý, osvěžující, nejen letní drink máte na světě!

 

Stáhnout tiskovou zprávu

 

Mohlo by vás zajímat

Vánoční inspirace: Dárky, které potěší

Vánoční inspirace: Dárky, které potěší


Vánoční inspirace: Dárky, které potěší

Vánoce se blíží a s nimi i každoroční výzva: jak vybrat ten pravý dárek, který skutečně potěší? Připravili jsme inspiraci na dárky pro každého – pro malé i velké, pro milovníky stylových spotřebičů, elektroniky, kosmetiky či kultury. Naše tipy pokrývají různorodé kategorie i cenové relace, takže...

Vánoční dárky pro kávové nadšence: Trvalý zážitek z každého šálku

Vánoční dárky pro kávové nadšence: Trvalý zážitek z každého šálku


Vánoční dárky pro kávové nadšence: Trvalý zážitek z každého šálku

Vánoce se blíží a s nimi i dilema, čím obdarovat své blízké. Pokud máte v rodině či mezi přáteli kávového nadšence, nabízíme vám několik tipů, které promění každé ráno v nezapomenutelný a lahodný zážitek. Od stylových kávovarů přes praktické doplňky až po jedinečné kurzy, značka Sage...

Krabičkování ušetří spoustu času v kuchyni, je však třeba dodržet několik pravidel

Krabičkování ušetří spoustu času v kuchyni, je však třeba dodržet několik pravidel


Krabičkování ušetří spoustu času v kuchyni, je však třeba dodržet několik pravidel

Připravujete teplé obědy a večeře i během pracovních dní? Nebo si nosíte jídlo do práce? V takovém případě oceníte tipy od foodblogerky Anny Růžičkové, která poradí, jak ušetřit čas strávený v kuchyni. Její odpovědí na každodenní vaření je tzv. krabičkování. Navařeno už v neděli Obědy...